Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » N » NedCar

Feitenblad

Land

NL

NL

Plaats

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

p

Van 1996

Tot 1996

Merknaam

 

NedCar

Afbeeldingen

afbeelding van NedCar

Geschiedenis

Inhoud

Algemeen

NedCar is vooral een Nederlandse autofabriek, maar heeft eenmaal een prototype van een auto gepresenteerd, de NedCar Access.

geschiedenis

NedCar bestaat sinds de jaren '90, maar de geschiedenis begon in de jaren '60. Toen richtte DAF een fabriek op in Born in Limburg om de werkloosheid, die daar ontstaan was door de sluiting van de mijnen, tegen te gaan. Men had toendertijd al een tekort aan werknemers en de fabriek leek een bloeiende toekomst tegemoet te gaan.

Volvo nam DAF over en gebruikte de fabriek om de Volvo 340 te produceren. Halverwege de jaren '80 werd hier bijvoorbeeld de Volvo 480ES en zelfds een prototype van een 480ES Cabrio getekend. De Volvo 440 werd in de fabriek gemaakt. In de jaren '90 kwam Mitsubishi erbij en werd de fabriek omgezet van Volvo naar NedCar.

De Smart ForFour en de Mitsubishi Colt zijn de producten die (voorlopig althans) uit de fabriek komen.

NedCar Access

Toen NedCar werd opgericht kreeg het een opdracht van het ministerie van economische zaken om een milievriendelijke auto te winnen. Deze auto, de NedCar Access werd deels in Aluminium gemaakt en had vernieuwende zaken als schakelen met zogenaamde "peddels" achter het stuur.

De auto kreeg, samen met de Lotus Elise, een belangrijke autoprijs voor het gebruik van aluminium. De auto bestaat nog steeds, en staat in het van NedCar afgesplitste designcentre, PDE.

Bron(nen) of andere verwijzingen

Geen Bron

NedCar komt in Smart, Mitsubishi voor.

meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd.
4364 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0195 seconden om deze pagina te laden

Google