Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » M » Mercedes

Feitenblad

Land

D

D

Plaats

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

p

Van 1901

Tot 1926

Merknaam

 

Mercedes

Afbeeldingen

Geen afbeelding van Mercedes

Geschiedenis

Mercedes was de merknaam voor Daimler automobielen tussen 1901 en 1926, toen Daimler fuseerde met Benz om Daimler-Benz te vormen. De auto's werden vanaf dat moment verkocht onder de naam Mercedes-Benz.

De merknaam Mercedes werd vanaf 1902 gebruikt. Zij is geïnspireerd op de voornaam van Mercédès Jellinek, de dochter van Oostenrijks-Hongaarse consul Emil Jellinek, een van de eerste grote klanten van DMG die in 1900 36 auto's bestelde, met de gezamenlijke waarde van 550.000 Duitse Marken. Jellinek was zo gek op zijn dochter dat hij zich later tot Emil Jellinek-Mercedes zou laten hernoemen.

In 1901 ontwierp Wilhelm Maybach een auto naar de wensen van Jellinek die zeer succesvol was. De ervaringen met deze auto werden gebruikt in de kleinere modellen, die Mercedes een goede naam gaven voor goede techniek en comfort. Vanaf 1909 gebruikte men, net zoals Minerva, de Knight schuivenmotoren, die men 15 jaar trouw bleef. Mercedes introduceerde voorzichtig een zescylinder. Na de Eerste Wereldoorlog viel Mercedes terug op producten van voor de oorlog en kon relatief snel weer verkopen. Men begon experimenten met compressors (voorloper van de turbo), waarmee men relatief eenvoudig het vermogen kon laten stijgen. Mercedes bleef succesvol en ook de export liep uitstekend. Toch zag Mercedes in dat de markt krapper werd en in 1926 fuseerde het.

Bron(nen) of andere verwijzingen

Geen Bron

Mercedes komt in Maja, Binz, Auto-Palace, Ariel, Daimler, Joswin, American Mercedes voor.

meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd.
3199 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0000 seconden om deze pagina te laden

Google