Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » P » Peel

Feitenblad

Land

GBM

GBM

Plaats

Peel

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

p

Van 1962

Tot 1965

Merknaam

 

Peel

Afbeeldingen

afbeelding van Peel afbeelding van Peel

Geschiedenis

De Peel, gemaakt door Peel Engineering was een op het eiland Man gebouwd autootje, welke nog immer het record heeft van kleinste productieauto. Het was overigens geen groot succes.

Het model, de P50 is 134 cm lang, 99 cm breed, en 134 cm hoog. Het woog slechts 59 kilo. Het model, aangedreven door een DKW-brommermotortje van 49cc, had een topsnelheid van 64 km/u, maar gezien de auto niet bepaald stabiel was, was dat niet aan te raden. Ook was het lawaai niet om aan te horen. Het model had drie versnellingen, maar geen achteruit. Wou men achteruit, diende men uit te stappen, de auto aan de voorkant optillen en omdraaien. Er werden slechts 47 gemaakt.

Men heeft nog na de P50 ook een model geproduceerd genaamd Trident. Instappen geschiede hier door de volledige voorkant en dakkoepel te openen. De Trident had iets grotere maten, maar nog steeds het DKW motortje. Topsnelheid was nu 75 km/u. Met een lengte van 183 cm en een breedte van 107 cm, gewicht was 90 kilo. Enkele modellen werden uitgerust met een Triumph 100cc motorfiets motor. Productie: 89 stuks

Daarna probeerde Peel het nog met een sportwagentje gebasseerd op Mini-techniek, de Viking Minisport. Slechts 2 werden gemaakt, voordat het project werd overgenomen door het Britse Viking Performance, die een 25-tal kitcars maakte.

Bron(nen) of andere verwijzingen

Geen Bron

Peel komt in Peel, Bamby, Modern Microcars, Trident voor.

6 maand geleden voor het laatst gewijzigd.
2175 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0000 seconden om deze pagina te laden

Google