Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » G » Gillet

Feitenblad

Land

B

B

Plaats

Isnes

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

p

Van 1992

Tot heden

Merknaam

 

Gillet

Afbeeldingen

afbeelding van Gillet afbeelding van Gillet

Geschiedenis

Gillet is vernoemd naar Tony Gillet. Zijn eerste wagen werd op het salon van Brussel gepresenteerd in 1992. Het productiemodel van de Vertigo verschilde op een aantal punten van het eerste prototype. Het chassis was nu gemaakt van koolstofvezel, waardoor nog een hogere stijfheid en weerstand verkregen werd, maar ook een geringer gewicht (58 kg voor het naakte chassis). Ten tweede werd het koetswerk aangepast om zachtere lijnen te bekomen, werden de zijruiten hoger en kwamen er inklapbare koplampen.

Het productiemodel van de Vertigo zag het daglicht in januari 1994 op de 72ste Autosalon van Brussel. Het wereldrecord van 0 tot 100 km/uur werd met een lichtjes gewijzigde Vertigo verbeterd en op 3,266 seconden gebracht.

Tegen het einde van 1995 ontwikkelde Automobiles Gillet een competitieversie van de Vertigo met het oog op de deelname aan het BPR Wereldkampioenschap Grand Tourisme. Een nieuw koetswerk werd getekend en geconstrueerd en reeds tentoongesteld op de Salon van Brussel in januari 1996.

In 1998 kreeg de Vertigo een V6 3 liter 24-klepsmotor van de Alfa Romeo, in 2001 werd er een gloednieuw model gepresenteerd: de Vertigo Streiff.

Bron(nen) of andere verwijzingen

Officiƫle website

Gillet komt in VDS voor.

9 maand geleden voor het laatst gewijzigd.
2020 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0000 seconden om deze pagina te laden

Google