Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » T » Talbot

Feitenblad

Land

F

F

GB

GB

Plaats

Poissy, Ryton-on-Dunsmore

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

pv

Van 1979

Tot 1994

Merknaam

 

Talbot

Afbeeldingen

afbeelding van Talbot afbeelding van Talbot

Geschiedenis

Tussen 1905 en 1955 werd in Groot Brittannië de naam Talbot gebruikt om Clément Bayard's te verkopen. Darracq nam Talbot over en niet lang daarna fuseerde het met Sunbeam tot Sunbeam-Talbot-Darracq (STD).

In 1935 ging het failliet en werd de failliete boedel overgenomen door de Rootes Group, die auto's tot 1955 verkocht als Talbot-Sunbeam. De Rootes Group werd overgenomen door Chrysler.

Het Franse deel werd door Anthony Lago overgenomen en hernoemt tot Talbot-Lago. Talbot-Lago ging failliet en de merknaam Talbot werd gekocht door Simca, welke door Chrysler werd overgenomen.

In 1979 trok Chrysler zich terug uit Europa en werden de resten van de voormalige Rootes-groep overgenomen door PSA (Peugeot), die de naam Talbot nieuw leven inblies.

Onder de naam Talbot verscheen de Horizon, een auto die werd afgekraakt, maar niet eens zo slecht was en de Tagora. Ook de Matra Rancho werd nog een tijd verkocht als Talbot Rancho. De Peugeot 309 is in feite de Talbot Arizona, waarvan er zelfs enkele exemplaren rondrijden. In 1986 werd de merknaam in Europa opgeheven, in Engeland ging het door tot 1994 met de Talbot Express, in feite een Peugeot J5 (Ook verkocht als Citroën C25 of FIAT Ducato).

Bron(nen) of andere verwijzingen

TruckFan

Talbot komt in Eriba, Talbot-Simca, Simca, ZAZ, Talbot-Lago, Belga-Rise, Matra voor.

3 maand geleden voor het laatst gewijzigd.
5328 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0000 seconden om deze pagina te laden

Google