Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » Z » Zündapp

Feitenblad

Land

D

D

Plaats

Neurenberg

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

pv

Van 1928

Tot 1959

Merknaam

 

Zündapp

Afbeeldingen

afbeelding van Zündapp afbeelding van Zündapp afbeelding van Zündapp

Geschiedenis

Zündapp, vooral bekend van haar motoren en bromfietsen maakte op basis van de motorfietsen ook driewielige bakwagens en bestelwagens. In 1931 ontwikkelde Ferdinand Porsche een voorloper van de Volkswagen, waarvan drie prototypes werden gebouwd. Vanaf 1933 werd ook een "Schnell-Lieferwagen", een bestelwagen, gemaakt. Deze had vier wielen en een 500cc motorfietsmotor

Na de oorlog, bouwde Zündapp eind jaren '50, als reactie op de afnemende markt voor motorfietsen, haar Janus, een dwergauto. In die tijd waren er veel scootercars of bubblecars. Zündapp bouwde de Janus, vernoemd naar de Romeinse god met 2 gezichten.

Het was een zeer bijzondere auto: Met een middenmotor, stoelen die ruggelings aan elkaar waren geplaatst en een aparte vormgeving. De Zündapp was ontwikkeld door Dornier (een vliegtuigfabrikant), die van fabricage afzag. Later ook ontwikkelde Zündapp in samenwerking met Pininfarina een coupé (afgebeeld), die echter niet in productie ging. De Janus werd, ondanks een goede wegligging, werd de productie na 6900 stuks stopgezet en ging Zündapp door met motorfietsen en brommers. Men vond dat de ontwikkeling van auto's teveel geld kostte.

Bron(nen) of andere verwijzingen

TruckFan

Zündapp komt in Puck, Trippel, Dornier voor.

meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd.
4545 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 1,0156 seconden om deze pagina te laden

Google