Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » S » Simca

Feitenblad

Land

F

F

Plaats

Poissy

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

pv

Van 1936

Tot 1980

Merknaam

 

Simca

Afbeeldingen

afbeelding van Simca afbeelding van Simca afbeelding van Simca

Geschiedenis

De Société Industrielle de Mécanique et de Carrosserie Automobile werd in 1935 opgericht door Henri Pigozzi, toen deze de voormalige Donnet-fabriek in Nanterre kocht. Aanvankelijk maakte Simca FIAT-modellen in licentie, die aanvankelijk als Simca-Fiat verkocht werden.

In 1951 introduceerde het merk zijn eerste zelf ontwikkelde auto, de Simca Aronde. Het werd een succes en verkocht zeer goed. Als gevolg hiervan kon Simca de vrachtwagenfabrikant Unic in 1951 overnemen, in 1954 nam het de ex-Matford-fabriek over en in 1958 Talbot. Vanaf 1958 begon Chrysler een steeds groter aandeel te nemen in Simca. In 1970 had het de volledige controle over Simca. De fabriek in Nanterre werd verkocht aan Citroën. Chrysler produceerde een serie onsuccesvolle auto's, waaronder de Chrysler 180 en in 1977 trok het zich terug uit Europa, en verkocht Simca in 1978 aan Peugeot. Het laatste model met de Simca-naam verscheen in 1980, in 1981 werd de naam opgegeven en werden de auto's als Talbot verkocht.

De fabriek die in 1939 werd begonnen door Ford SAF, waar Simca, Chrysler en Talbot auto's vandaan kwamen wordt nu gebruikt voor Peugeot. Tegenwoordig is de fabriek in Poissy één van de belangrijkste voor Peugeot.

Simca in Brazilië

Simca startte in 1958 productie van de Vedette in Brazilië. Later zouden versies verschijnen met eigen ontwerp carrosserie. In 1966 werd Simca ingelijfd door Chrysler en niet veel later zou de merknaam Simca verdwijnen.

Zie ook de geschiedenis van de auto in Nederland

Bron(nen) of andere verwijzingen

TruckFan

Simca komt in Deho, Ford SAF, Simca-Fiat, Chrysler-Simca, Talbot-Simca, CG, Rom, Moynet, Unic, Talbot, Talbot-Lago, Donnet, Donnet-Contin, Beutler, Chrysler, Dodge, Facel Vega, Matford, Matra, Mistral, Alamagny, Symetric, ARH, Dongfeng, Dima voor.

9 maand geleden voor het laatst gewijzigd.
7841 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0156 seconden om deze pagina te laden

Google