Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » M » Maserati

Feitenblad

Land

I

I

Plaats

Modena

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

p

Van 1926

Tot heden

Merknaam

 

Maserati

Afbeeldingen

afbeelding van Maserati afbeelding van Maserati logo van Maserati afbeelding van Maserati afbeelding van Maserati afbeelding van Maserati

Geschiedenis

Opgericht door de zes broers Maserati (Carolo, Bindo, Alfieri, Mario, Ettore en Ernesto) in 1914 is Maserati één van de bekendste fabrikanten van sportwagens. In 1926 startte de onderneming met het bouwen van haar eerste auto, een raceauto, die prompt de Targa Florio won. Tot eind jaren '60 bleef men sportwagens bouwen, waarna ook straatauto's werden gebouwd. In de jaren '70 nam Citroën het merk kortstondig over, maar aangezien Citroën zelf er ook niet zo best voor stond werd na de overname van Citroën door Peugeot Maserati afgestoten. Het merk werd min of meer gered door De Tomaso. In 1993 werd Maserati overgenomen door de Fiat-groep die het aanvankelijk bij Ferrari zette, maar tegenwoordig hoort het bij Alfa Romeo.

Bron(nen) of andere verwijzingen

Geen Bron

Maserati komt in 53Barchetta, ASD, Cegga, Diatto, Ambro, Rocha Vintage, Faralli & Mazzanti, Pininfarina, OSCA, JVA, Bertone, Fine Sports Car, De Tomaso, Zetini voor.

meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd.
4290 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0000 seconden om deze pagina te laden

Google