Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » L » Lloyd

Feitenblad

Land

D

D

Plaats

Bremen

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

p

Van 1907 en van 1950

Tot 1914 en tot 1961

Merknaam

 

Lloyd

Afbeeldingen

afbeelding van Lloyd afbeelding van Lloyd afbeelding van Lloyd

Geschiedenis

Lloyd was de merknaam van NAMAG (Norddeutschen Automobil- und Motoren AG). De merknaam kwam uit de financiële medewerking van de Noord-Duitse rederij Lloyd. Net als Hansa produceerde het een Franse auto in licentie, in dit geval de elektrisch aangedreven Kriéger. Vanaf 1908 maakt het auto's met benzinemotoren. Hoewel de auto's robuust waren bleef verkoopsucces uit en in 1914 fuseerde het met Hansa om Hansa-Lloyd te vormen.

Hansa-Lloyd werd in 1928 overgenomen door Borgward. Tussen 1914 en 1950 werden er geen auto's meer verkocht onder de naam Lloyd, toen Carl Borgward besloot om de merknaam uit de mottenballen te halen. Hij bouwde een dwergauto met een 300cc motortje, die de leuke bijnaam Leukoplast-Bomber meekreeg. De auto had aanvankelijk een carrosserie van kunstleer en hout, maar werd later volledig van staal. In 1961 ging Borgward en daarmee Lloyd failliet.

De Lloyd werd ook gebruikt als basis voor de ontwikkeling van de DAF variomatic, waarmee men in het zonder op te vallen kon rondrijden. Met de ervaringen die werden opgedaan met dit "prototype" kon de DAF worden geïntroduceerd.

Bron(nen) of andere verwijzingen

Geen Bron

Lloyd komt in Röck, Namag, Hartnett, Kriéger, KEW, Hansa, Hansa-Lloyd voor.

5 maand geleden voor het laatst gewijzigd.
3725 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0000 seconden om deze pagina te laden

Google