Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » H » Honda

Feitenblad

Land

J

J

Plaats

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

p

Van 1962

Tot heden

Merknaam

 

Honda

Afbeeldingen

afbeelding van Honda afbeelding van Honda afbeelding van Honda

Geschiedenis

Soichiro Honda was een "self made man", hij had zichzelf zelfs tandheelkunde geleerd. Hij begon in de jaren '30 bij een werkplaats om laten een eigen fabriek te beginnen in cylinderringen. Deze verkocht hij aan Toyota en begon in 1948 met zijn eigen bedrijf. Aanvankelijk bouwde men motorfietsen, in 1962 volgde de eerste auto. Rond deze tijd begon Honda ook in de Formule 1, niet onsuccesvol. Eind jaren '60 trok Honda zich terug uit de Formule 1. Rond deze tijd begon het auto's te exporteren naar de VS, waar aanvankelijk de vraag zeer laag was. Men bouwde voornamelijk kleine wagens met relatief kleine motoren. De oliecrisis van 1973 veranderde dit. De kleine motoren verbruikten minder brandstof en de bouwkwaliteit was in verhouding goed te noemen.

Honda zelf stierf in 1991, hij had het bedrijf al in 1973 uit handen gegeven. De firma is op dit moment de op een-na-grootste autofabrikant gemeten naar beurswaarde en de 5e in productieaantal.

Bron(nen) of andere verwijzingen

TruckFan

Honda komt in Shenjian, Rezvani, Linian, Everus, Ciimo, Mooku, Pacific, ETV, Spartan, ZCars, Aurelio, Ronn, Shuanghuan, Javan, Skelta, Gulf Coast, RCB, Bra Merlin, Hama, Rover, Triumph, Xanthos, Rapport, Ariel, Acura, Zoe, Phantom, Vemac voor.

meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd.
4107 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0117 seconden om deze pagina te laden

Google