Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » H » Henschel

Feitenblad

Land

D

D

Plaats

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

v

Van 1925

Tot 1969

Merknaam

 

Henschel

Afbeeldingen

Geen afbeelding van Henschel

Geschiedenis

Henschel werd in 1810 opgericht door Georg Henschel als een gieterij en produceert sinds 1816 treinen. In 1925 begint men met de productie van vrachtauto's. Tussen 1933 en 1945 produceerde het de Tiger tank en ook vliegtuigen.

Men begon in 1925 met de productie van trucks om niet zo afhankelijk te zijn van treinen. Het neemt een licentie van de Zwisterse firma FBW. Daarna begint men met de ontwikkeling van eigen motoren en modellen. Vanaf 1932 rust men ze uit met een voor die tijd moderne motorvariant, de Lanova Diesel. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg de firma het erg moeilijk, maar kon uiteindelijk in 1950 weer een vrachtwagen aanbieden. Dezelfde cabines worden gebruikt met verschillende motoren, welke in 1961 een nieuwe hoekiger vorm krijgt.

In 1969 fuseert het met Hanomag om Hanomag-Henschel te vormen. Al in 1971 neemt Mercedes-Benz de fabriek over, om er assen en andere onderdelen te produceren.

Er bestond ook een firma Henschel in Berlijn die vrachtauto's bouwde, deze had echter met deze firma niks van doen.

Bron(nen) of andere verwijzingen

Fansite
TruckFan

Henschel komt in LAI, Rubel, Henschel, G.T.S., FBW, Hanomag, Hanomag-Henschel, Nazar, Henschel-Commer, Henschel-Saviem-Renault voor.

meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd.
3286 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0000 seconden om deze pagina te laden

Google