Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » D » Den Oudsten

Feitenblad

Land

NL

NL

Plaats

Woerden

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

b

Van 1926

Tot 2001

Merknaam

 

Den Oudsten

Afbeeldingen

afbeelding van Den Oudsten afbeelding van Den Oudsten afbeelding van Den Oudsten

Geschiedenis

Den Oudsten was een Nederlandse busbouwer uit Woerden, voornamelijk bekend als één van de bouwers van grote series Standaard streekbussen.

Den Oudsten bouwde oorspronkelijk vooral carrosserieën voor chassis' o.a. van DAF en Volvo. De Alliance-bussen hadden vanaf 1990 een eigen Den Oudsten-chassis. De motoren werden nog wel geleverd door bedrijven als DAF en Volvo.

In 1990 werd familiebedrijf Den Oudsten verkocht aan United Bus. United Bus was geen succes en in 1993 werd Den Oudsten meegesleept in het faillissement van het moederbedrijf. Den Oudsten kon een doorstart maken doordat Jan den Oudsten de boedel weer had opgekocht.

Omdat de vervoerbedrijven steeds meer bussen bij buitenlandse busbouwers gingen inkopen, kwam het bedrijf rond de eeuwwisseling in financieel zwaar weer terecht. In 2001 werd Den Oudsten failliet verklaard. Techno Service Nederland (TSN), een dochteronderneming van Connexxion, heeft onder andere de onderdelenvoorraad en technische kennis overgenomen om de huidige Den Oudsten-bussen op de weg te kunnen houden.

Bron(nen) of andere verwijzingen

TruckFan

Den Oudsten komt in geen ander merk voor.

8 maand geleden voor het laatst gewijzigd.
2306 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0000 seconden om deze pagina te laden

Google