Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » B » Benz

Feitenblad

Land

D

D

Plaats

Mannheim

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

pvb

Van 1885

Tot 1926

Merknaam

 

Benz

Afbeeldingen

afbeelding van Benz afbeelding van Benz

Geschiedenis

Karl Benz, de man die wereldwijd met de uitvinding van de auto in verband wordt gebracht, maakte in 1885 zijn eerste auto (Of het de allereerste is, is open voor debat).

De auto werd dankzij zijn vrouw, Bertha, een groot succes. Zijn eerste productiemodel, de Victoria, was een succes te noemen. Hoewel Benz een vroege start had, zou hij deze snel kwijtraken. Benz wou zijn product namelijk niet verbeteren. Op een gegeven moment werd Benz uit zijn bedrijf gezet en begon men met het verbeteren van het product. Een van de voorbeelden hiervan was de Blitzen Benz.

In 1926 fuseerde het met Daimler. De producten zouden van dan af Mercedes-Benz heten.

Benz zou trouwens een nieuw bedrijf beginnen, Benz & Söhne, welke tegenwoordig nog bestaat en... onderdelen levert aan Mercedes-Benz. Hij zou, nadat Henry Ford een boek schreef, zijn eigen autobiografie schrijven.

Zie ook de geschiedenis van de auto

Bron(nen) of andere verwijzingen

TruckFan

Benz komt in Ricordi, Rademaker, Carsley, UMS, Schebera, Orient Express, Liliput, Benz & Söhne, International, Audi, SAF, Spyker, Arnhemsche Machinefabriek, NW, Yakovlev & Frese, Wagner, Belsize, Benz-Gaggenau, Chrysler, Daimler, Delahaye, Gaggenau, Georges Richard, Marshall, Mercedes-Benz, Arnold, Maison Parisienne, Popp, Roger, ArBenz voor.

8 maand geleden voor het laatst gewijzigd.
4814 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0156 seconden om deze pagina te laden

Google