Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » A » Audi

Feitenblad

Land

D

D

Plaats

Ingolstadt

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

p

Van 1965

Tot heden

Merknaam

 

Audi

Afbeeldingen

afbeelding van Audi afbeelding van Audi afbeelding van Audi afbeelding van Audi afbeelding van Audi

Geschiedenis

Door de Tweede Wereldoorlog kwam de productie van Auto Union personenauto's stil te liggen. Na de oorlog werd Auto Union nieuw opgericht. Vandaar dat het een andere firma is als het vooroologse Audi. Het concern werd overgenomen door Mercedes-Benz. In deze tijd werden er maar twee merknamen gebezigd: DKW en Auto Union. Een goed voorbeeld is de DKW 3=6 en de Auto Union 1100. In 1965 verkocht Mercedes-Benz haar aandeel in Auto Union aan Volkswagen, tegelijk met een ontwerp voor een auto; de Audi 60. In 1968 werd de Audi 100 uitgebracht.

Nadat NSU werd overgenomen (en haar slagzin "Vorsprung durch Technik") richtte Audi zich op de bovenkant van de markt, met auto's als de 200, 100 en 80. Begin jaren '80 plaatste Audi zich op de kaart, door samenwerking met Porsche in de 917 (Porsche & Audi) en natuurlijk de vierwielaangedreven Quattro. Voorheen werd 4x4 geassocieerd met langzaam en slechte rijeigenschappen, Audi veranderde dit op slag door het wereldkampioenschap rally te winnen, de IMSA series en begin jaren '90 de DTM en de BTCC.

Eind jaren '80 werd de vernieuwde 80 gepresenteerd, die opzien baarde met zijn lage CW en dieselmotoren. In 1994 werd de A4 gepresenteerd en niet lang daarna de A6. Dit zorgde voor een stroomversnelling bij Audi. Toen ook nog de Audi TT werd geintroduceerd werd het imago steeds meer op sportief en innovatief gericht. Eind jaren '90 begon Audi aan het lange afstandsracen, wat ze kort daarna volledig domineerde met overwinningen in Sebring, Daytona en Le Mans. In 2006 neemt men deel aan de Le Mans 24 uurs race met een dieselmotor en wint; de eerste overwinning van een dieselmotor op Le Mans.

Bron(nen) of andere verwijzingen

TruckFan

Audi komt in Classic-Car Böhning, Phoenix, Artz, Tushek, KER, Gforce, FAW-Audi, HKT, Interclassic, Revolta, Rudolph, Grinnall, Ceres, Isotta Fraschini, Audi, Tuning Center, Benarrow, Yes!, Zender, Orca Engineering, Hongqi, Silvestris, Beck Engineering, JVA, Porsche, Gumpert, Auto Union, DKW, Donkervoort, FAW, NSU, Frem, IVM, Treser, Airconcept, HN voor.

meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd.
6037 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0137 seconden om deze pagina te laden

Google