Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » A » AMG

Feitenblad

Land

D

D

Plaats

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

p

Van 1967

Tot 2005

Merknaam

 

AMG

Afbeeldingen

Geen afbeelding van AMG

Geschiedenis

AMG is in 1967 opgericht door Hans Werner Aufrecht (A) en zijn partner Eberhard Melcher (M), terwijl Aufrecht's geboorteplaats Großaspach (G) de derde letter leverde in de bedrijfsnaam. Aanvankelijk gestart in een oude molen in Burgstall (in de buurt van Affalterbach), later verhuisd naar Affalterbach, waar het bedrijf naar uiteindelijk 4 fabrieken uitbreidde.

Het eerste succes kwam al in 1971, met een klasse overwinning tijdens de 24 uren van Spa. Naast races ging AMG zich toeleggen op het tunen van auto's. Op dit gebied werd het bedrijf vooral bekend, tot in 1990 AMG en Mercedes-Benz een verbond sloten, waarmee AMG auto's in Mercedes-Benz showrooms verkocht konden worden.

Daarna zou AMG in een stroomversnelling terechtkomen, temeer daar haar naam flink groeide door de successen in de DTM en later ITC en GT kampioenschappen.

In 1999 werd AMG onderdeel van Mercedes-Benz, waarmee de beide merken een flinke boost kregen in verkoop. Tegenwoordig zijn er zo'n 17 AMG modellen. In 2005 werd AMG geheel overgenomen en is het als merknaam min of meer verdwenen.

Bron(nen) of andere verwijzingen

Geen Bron

AMG komt in Mercedes-AMG, GWA, HMC voor.

meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd.
1846 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0000 seconden om deze pagina te laden

Google