Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » A » AMC

Feitenblad

Land

USA

USA

Plaats

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

p

Van 1966

Tot 1988

Merknaam

 

AMC

Afbeeldingen

afbeelding van AMC

Geschiedenis

In 1954 ontstond het merk AMC (American Motors Corporation) uit een fusie tussen Nash en Hudson. De Nash Rambler werd zo eerst een Rambler, wat een complete lijn van auto's werd en later AMC. In 1970 verdween Rambler. AMC nam toen Kaiser-Jeep over. In 1968 werd de Javelin ge├»ntroduceerd, een 4-persoons coup├ę. Niet lang daarna werd de AMX en Gremlin in productie genomen. In 1974 werd de Pacer in productie genomen, nu bekend uit het optreden in "Wayne's World". De auto had een glasoppervlak die een derde van de carrosserie in beslag nam.

In 1975 stapte Renault in AMC en kon daarmee de Renault 18 verkopen in de USA. De AMC Spirit werd de vervanger voor de Gremlin. AMC verkocht de Encore (Renault 11) en de Alliance (Renault 9) en de Eagle. In 1987 werd AMC gekocht door Chrysler, waarna enkele AMC modellen als Eagle verkocht werden, naast de Jeep-modellen.

Bron(nen) of andere verwijzingen

TruckFan

AMC komt in Electrosport, Beijing Chrysler, AMX, Rambler-Renault, IKA, American Motors, Rambler, Renault, SsangYong, Am General, Asia, Chrysler, Jeep, Kaiser, V.A.M., Neorion, Eagle, BJC, Torino voor.

meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd.
4298 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0000 seconden om deze pagina te laden

Google