Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » A » Alfa Romeo

Feitenblad

Land

I

I

Plaats

Milaan

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

pvb

Van 1916

Tot heden

Merknaam

 

Alfa Romeo

Afbeeldingen

afbeelding van Alfa Romeo afbeelding van Alfa Romeo afbeelding van Alfa Romeo afbeelding van Alfa Romeo logo van Alfa Romeo

Geschiedenis

Fransman Darracq richtte in 1906 een automobielfabriek in Italië op. Deze ging in 1909 failliet en werd overgenomen door een groep Italiaanse zakenlieden. De naam verandere in A.L.F.A. (Sociètà Anonima Lombarda Fabbrica Automobili). Mijnbouwer Romeo nam in 1916 de zaak over en veranderde naam in Alfa Romeo. Hij wou aanvankelijk geen auto's maken, maar toen na de Eerste Wereldoorlog de markt ineenviel dacht de ingenieur dat het een goed idee was de productie weer op te pakken.

De 6C1750 zou een van de bekendste vooroorlogse modellen worden. Zowel voor als na de Tweede Wereldoorlog wist Alfa veel succes te boeken in verschillende races. Na de oorlog Alfa Romeo ging Alfa over op serieproductie van middenklasse modellen en kwam het met legendarische auto's als de Guilia.

In de jaren '70 ging het moeilijk met Alfa. Met steun van de Italiaanse regering wordt een nieuwe fabriek in het zuiden van Italië opgezet om de Alfasud te produceren. Alfa-Romeo ziet zich genoodzaakt samenwerkingen aan te gaan, zoals met Nissan. Resultaat van de samenwerking is de Alfa Romeo Arna.

Sinds medio jaren tachtig maakt Alfa Romeo samen met Ferrari en Lancia deel uit van het Fiat-concern. In het begin tot groot ongenoegen van de liefhebbers, zij vreesden dat het merk zijn karakteristieke eigenschappen en zijn eigenzinnigheid zou verliezen. Met de komst van de 75 en 164 en later de 156 en 166 werd het tegendeel bewezen.

Bron(nen) of andere verwijzingen

Officiële website
TruckFan

Alfa Romeo komt in 53Barchetta, Alfa Plus, S&J, Phoenix, SV Motors, Giocattolo, Trumpchi, Pagano, Leontina, Diva, Acorn, L'Auto Craft, Racing Green, Mythos, Saga, IKA, Kremer Design, Repetti & Montiglio, Multi-Union, Pelland, Kudos, Clan, Kennedy Squire, Tedesca, Damiro, Appennine, Kestrel, Meccanica Maniero , Turchetti, Harrier, L'Automobile, SAAB, Zeta, Conrero, Alfa, Arno, Gillet, Auto Avio Costruzioni, Pininfarina, Delfino, ALFA, JVA, Bertone, Bizzarrini, Darracq, Ferrari, FIAT, FNM, Maserati, Torrelaro, Grezda, ATM, Minari, Tomaszo, Asardo, Antique & Classics, Ulf, Aguzzoli, Fadisa, Effeffe voor.

meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd.
6173 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0313 seconden om deze pagina te laden

Google