Startpagina

Welkom bij dAuto.nl

Op deze site kunt u het volgende vinden:
bullet de 12251 merknamen van auto's en vrachtauto's
bullet de 143 landen waar deze zijn gemaakt
bullet en artikelen over de geschiedenis van de auto zelf.

Mocht u vragen, opmerkingen, aanvullingen e.d. hebben, mail mij gerust, of reageer op één van de artikelen over de automerken zelf.

Willekeuring merk
Ferrari
Enzo Ferrari, begonnen bij Alfa-Romeo, als coureur en later als mecanicien/constructeur, is de naamgever van dit beroemde merk. In deze periode kreeg Enzo zijn steigerende paard. Deze werd hem aangeboden door een graaf die hem had zien racen. Na de Tweede Wereldoorlog gaf hij een oude vriend de opdracht om een racewagen te maken. In 1947 was hij klaar. Het zou de 125 S worden. De lijst met gemaakte modellen te lang is om hier op te noemen, maar enkele modellen schieten er uit, zoals de 250 GT; een zeer bekende en dominante raceauto. De Daytona was Ferrari's laatste auto met V12 voorin. In 1969 werd Ferrari overgenomen door FIAT. Tegenwoordig is Ferrari nog steeds bekend van zijn activiteiten in de Formule 1, een geschiedenis die ver terug gaat en beroemde namen kent. Enzo Ferrari, oprichter van een van de bekendste automerken ter wereld stierf in 1987, het jaar waarin Ferrari zijn 40ste verjaardag vierde. Om dit te vieren werd een van Ferrari's beroemdste auto's gemaakt, de F40. Het is een van de meest ultieme superauto's en een van de laatste echte superauto's. De F50, zijn opvolger, was niet de overtreffende trap die de liefhebbers verwachtten. De laatste jaren heeft Ferrari zijn modellenreeks uitgebreid.... (lees meer)
Populairste automerken:
Laatst toegevoegd merk:
J Omar
Car-Ben
Flocken
Panien
Maesa
UMS
Carsley
Statesman
Envoy
TMC
Laatste reactie:
nicovandijk op Joswin
Jan op Yamazuky
Labros Skartsis op Yamazuky
Jan op Ravon
Labros Skartsis op Ravon
Gijs op EWB
Jan op Rovin
Jan op Boes
macxerez op Calspyder
Jan op Calspyder

afbeelding van Microcar afbeelding van Grecav afbeelding van Zastava afbeelding van Grumman afbeelding van Borco-Höhns afbeelding van Landsverk afbeelding van Dallas afbeelding van Kockum Landsverk afbeelding van Żubr

Het duurde 0.1094 seconden om deze pagina te laden

Google