Startpagina

Welkom bij dAuto.nl

Op deze site kunt u het volgende vinden:
bullet de 12128 merknamen van auto's en vrachtauto's
bullet de 143 landen waar deze zijn gemaakt
bullet en artikelen over de geschiedenis van de auto zelf.

Mocht u vragen, opmerkingen, aanvullingen e.d. hebben, mail mij gerust, of reageer op één van de artikelen over de automerken zelf.

Willekeuring merk
Sullivan Special
Ondanks dat de naam Special lijkt te impliceren dat er slechts een auto gemaakt zou zijn door William Sullivan ging het in feite om een MG-achtige wagen die door de in Belfast gezetelde firma Belfast Car Laundry Company gebouwd werd op basis van Morris, waar men agent van was. Men tunede de motor en gebruikte sportwagencarrosseriŽn van Jensen Brothers, gevolgd door carrosseriebouwer John Hanna uit Belfast. Er zouden slechts zeven stuks gemaakt werden, hoewel ook standaard Morris met getunede motoren met het Sullivan-logo werden uitgerust.

Het project werd echter geen succes, mede doordat financieel en technisch gezien Sullivan steken liet vallen. Zo waren de eerste wagens niet klaar voor de race waarvoor ze gebouwd werden en werd een onderdeel geleverd dat niet pastte doordat Sullivan foute maten had opgegeven. Het onderdeel kostte echter de helft van de prijs van een nieuwe wagen.... (lees meer)

Populairste automerken:
Laatst toegevoegd merk:
Eva
Dodge-Barreiros
Access
Zweckmobil
Zyfyz
Breckland
Jean Piat
Ludi Fangzhou
GreenWheel
Toroidion
Laatste reactie:
Gijs op EWB
Jan op Rovin
Jan op Boes
macxerez op Calspyder
Jan op Calspyder
mac op Boes
Jan op Beacham
Jan op Bartek
macxerez op Beacham
macxerez op Bartek

afbeelding van AC afbeelding van Ajokki afbeelding van ZongShen afbeelding van Saiga afbeelding van Dodge-Barreiros afbeelding van Cottereau afbeelding van Audibert & Lavirotte afbeelding van Voisin afbeelding van Biscķter

Het duurde 1.0605 seconden om deze pagina te laden

Google