Startpagina

Welkom bij dAuto.nl

Op deze site kunt u het volgende vinden:
bullet de 18632 merknamen van auto's en vrachtauto's
bullet de 152 landen waar deze zijn gemaakt
bullet en artikelen over de geschiedenis van de auto zelf.

Mocht u vragen, opmerkingen, aanvullingen e.d. hebben, mail mij gerust, of reageer op één van de artikelen over de automerken zelf.

Willekeuring merk
Cizeta-Moroder
Cizeta-Moroder is een Italiaans automerk dat eind jaren '80 werd opgericht door Claudio Zampolli en Giorgio Moroder. De samenwerking tussen de twee oprichters hield echter niet lang stand en het Moroder deel van de naam werd later geschrapt. De naam Cizeta komt van de initialen van Zampolli (ci en zeta in het Italiaans). In 1988 stelden ze hun eerste wagen voor, de Cizeta-Moroder V16T. De supersportwagen werd ontworpen door Marcello Gandini en vertoont veel gelijkenissen met Lamborghini en Ferrari. Onder de motorkap zit een motor met maar liefst 16 cilinders in V-vorm geplaatst, goed voor een vermogen van 560 pk. De wagen zou van 0 tot 100 km/u spurten in 4,5 seconden en een topsnelheid halen van 305 km/u. Uiteindelijk werden slechts 7 exemplaren gebouwd voor Cizeta in 1995 failliet ging en Zampolli naar de Verenigde Staten verhuisde.... (lees meer)
Populairste automerken:
Laatst toegevoegd merk:
Free Drive
FVT
Global-E
Higgins-Aubé
L/E
Li-Ion
Liv
Alan Autosports
Eco-Fueler
Eco Motors
Laatste reactie:
Jan op Benjamin
Ben Bosboom op Benjamin
nicovandijk op Joswin
Jan op Yamazuky
Labros Skartsis op Yamazuky
Jan op Ravon
Labros Skartsis op Ravon
Gijs op EWB
Jan op Rovin
Jan op Boes

afbeelding van Microcar afbeelding van Harley-Davidson afbeelding van Volvo afbeelding van Toyota afbeelding van Hyundai afbeelding van Iveco afbeelding van Maserati afbeelding van Renault afbeelding van Land Rover

Het duurde 0.1406 seconden om deze pagina te laden

Google